Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Ενάντια στους πολέμους του κεφαλαίου

 

 Με το EZLN δίπλα σε αυτούς που αντιστέκονται και σε αυτούς που επαναστατούν. Το ότι ένα κάλεσμα αλληλεγγύης με την αντίσταση στην Ουκρανία και τις εξεγέρσεις στη Ρωσία προέρχεται από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού δεν είναι μικρό κατόρθωμα. Μάλιστα, με δημόσια δήλωση, ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης των Ζαπατίστας (EZLN) πρότεινε την ημέρα της 13ης Μαρτίου ως ημερομηνία έναρξης μιας παγκόσμιας εκστρατείας κατά του πολέμου.

 


 ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΤΗ

Μεξικό.

9 Μαρτίου 2022.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13

Στην Εγχώρια και Διεθνή Έκτη:

Σε ός@ς υπέγραψαν τη Διακήρυξη για τη Ζωή:

Στους έντιμους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο:

  Σε συνεννόηση και συμφωνία με ορισμένα άτομα, ομάδες, συλλογικότητες, οργανώσεις και κινήματα του SLUMIL K’AJXEMK’OP (Ευρώπη), οι ζαπατιστικές κοινότητες αποφάσισαν να καλέσουν σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις ενάντια σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.  Δεν είναι μόνο στην Ουκρανία.  Είναι και στην Παλαιστίνη, στο Κουρδιστάν, στη Συρία, ενάντια στο λαό Mapuche, ενάντια στους αυτόχθονες λαούς σε όλο τον πλανήτη, ενάντια σε τόσες πολλές ελευθεριακές διαδικασίες που δέχονται επιθέσεις, διώξεις, δολοφονίες, αποσιωπήσεις, διαστρεβλώσεις.

  Ανταποκρινόμενοι σε αυτό το κάλεσμα, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της Κυριακής 13 Μαρτίου 2022, και  να συνεχίσουμε έτσι τις δράσεις ενάντια στους πολέμους που το σύστημα διαπράττει σε όλο τον κόσμο.

 

  Προτείνουμε λοιπόν το ξεκίνημα  μιας παγκόσμιας καμπάνιας ενάντια στους πολέμους του κεφαλαίου, ανεξάρτητα από τη γεωγραφία τους.  Να οργανώσουμε συναυλίες, συναντήσεις, φεστιβάλ, συγκεντρώσεις κ.λπ.  Με δυο λόγια, οι τέχνες ενάντια στους πολέμους.

  Καλούμε όλους τους έντιμους ανθρώπους, ομάδες, συλλογικότητες, οργανώσεις και κινήματα στο Μεξικό και στον κόσμο να συμμετάσχουν, σύμφωνα με το δικό τους χρόνο και τρόπο  – και διατηρώντας την ανεξαρτησία και την αυτονομία τους -,  στις δραστηριότητες για να απαιτήσουν τον τερματισμό των πολέμων, αρχής γενομένης από την Κυριακή 13 του μηνός.

  Από την πλευρά τους, μερικές χιλιάδες ζαπατίστας από τις ζαπατιστικές κοινότητες, θα διαδηλώσουν την Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022, στα καρακόλ και στις πρωτεύουσες των δήμων San Cristóbal de las Casas, Yajalón, Palenque, Ocosingo, Las Margaritas, Altamirano καθώς και στις κοινότητες που βρίσκονται παραπλεύρως του δρόμου.

Ενάντια σε όλους τους πολέμους: όλες οι τέχνες, όλες οι αντιστάσεις, όλες οι εξεγέρσεις!

Από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού.

Ζαπατιστική Επιτροπή Έκτη.

Μεξικό, Μάρτιος 2022.

 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου