Στη Ροζάβα αυτές τις ώρες διαδραματίζεται μία ανείπωτη τραγωδία που τη φέρνει πιο κοντά στο τέλος της… Τις τελευταίες ημέρες, 175 τουρκικές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν συστηματικά σχεδόν όλες τις μη στρατιωτικές υποδομές της Ροζάβα: ολόκληρο το δίκτυο ηλεκτροδότησής της, παραπάνω από 50 σχολεία, 2 νοσοκομεία, τους σταθμούς ύδρευσης και πολλά άλλα. 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό και ο χειμώνας πλησιάζει. Ο Ερντογάν επιχειρεί να σβήσει αυτές τις ώρες από τον χάρτη τη Ροζάβα και τον Δημοκρατικό Συνομοσπονδισμό. Εκεί διεξάγεται η μάχη ανάμεσα στον κρατικό ολοκληρωτισμό και την κοινωνική αυτονομία. Αλληλεγγύη στην Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας με κάθε τρόπο!
Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος κάνει έκκληση για άμεση οικονομική στήριξη ανθρωπιστικής βοήθειας στον παρακάτω λογαριασμό: https://www.paypal.com/paypalme/heyvasorakurdistane
Ένας παγκόσμιος συνασπισμός ακαδημαϊκών, ακτιβιστών και οργανώσεων, μεταξύ των οποίων ο John Holloway και η Debbie Bookchin, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Η παρακάτω δήλωση, που υπογράφεται από 183 άτομα και 35 συλλογικότητες, ζητά επείγουσα διεθνή παρέμβαση για την αποτροπή περαιτέρω “εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας”.
Ανακοίνωση: Σταματήστε τον πόλεμο κατά της ανθρωπότητας στη Βόρεια και Ανατολική Συρία: Σταματήστε τις πολιτικές πολέμου και κατοχής της Τουρκίας
Οι υπογράφοντες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο κουρδικό κίνημα που αποτελείται από παιδιά, νέους, γυναίκες, διαφορετικές ταυτότητες και τον κουρδικό λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του στην αυτονομία και τον αυτοπροσδιορισμό. Και μέσω της προσωπικής και συλλογικής μας φωνής θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για το τι συμβαίνει στα κουρδικά εδάφη αυτή τη στιγμή.
Τρέχουσα κατάσταση
Από τις 4 Οκτωβρίου 2023, οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού βομβαρδίζουν συστηματικά χωριά, πόλεις και γενικά υποδομές στις περιοχές Derik, Rimelan, Tirbesipi, Qamishlo, Amude, Hasake, Til Temir, Darbesi, Manbij, Ain Issa, Kobane, Tal Rifat, Shehba, Shera και Sherawa, καλύπτοντας μια γεωγραφική περιοχή περίπου 900 χλμ. επί 52 χλμ. της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).
Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), το πυροβολικό και οι όλμοι έχουν βάλει στο στόχαστρο οικισμούς και οχήματα πολιτών, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σταθμούς φυσικού αερίου, υδάτινους πόρους και πηγές ενέργειας, πετρελαιοπηγές, κέντρα υγείας και νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένων δύο νοσοκομείων που ειδικεύονται σε ασθενείς με Covid-19), εργοστάσια τσιμέντου, χωράφια, σιταποθήκες και εταιρείες τροφίμων, καθώς και τον αυτοκινητόδρομο Μ4 και τον περιβάλλοντα χώρο των προσφυγικών καταυλισμών στις περιοχές Hasake, Derik, Sheba και Sherawa, όπου κατοικούν δέκα χιλιάδες εσωτερικά εκτοπισμένοι. Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιούνται από βάσεις του τουρκικού στρατού εντός της Τουρκίας, καθώς και από περιοχές εντός της Βόρειας Συρίας που βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή από το 2016, όπως οι Jerablus, Afrin, Gire Sipi και Serekaniye.
Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών των σημερινών επιθέσεων τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν. Περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, επαρκή ενέργεια ή παροχή νερού και δεν έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Σε ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ανακοίνωσε ότι μόνο οι βομβαρδισμοί με στόχο τις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής υλικές απώλειες ύψους 56 εκατομμυρίων δολαρίων.
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα διάσταση του εισβολικού πολέμου της Τουρκίας που στοχεύει στην κατοχή, την “εθνοκάθαρση” και την καταστροφή των περισσότερων περιοχών της Βόρειας Συρίας. Οι τελευταίες επιθέσεις έχουν ανακοινωθεί από την τουρκική κυβέρνηση με διακηρυγμένο στόχο την εξάλειψη “όλων των υποδομών, των υπερδομών και των ενεργειακών εγκαταστάσεων”, προκειμένου να καταστραφεί κάθε βάση ζωής στη Βόρεια και Ανατολική Συρία και να αποψιλωθεί η περιοχή. Οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο τις ζωές και την ασφάλεια περισσότερων από έξι εκατομμυρίων ανθρώπων διαφορετικών πολιτισμών και πεποιθήσεων – όπως Κούρδοι, Άραβες, Σουριόι, Τσερκέζοι, Τουρκμένοι, Εζίντι, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και άλλοι – που ζουν μαζί σε κοινή γη και εκπληρώνουν τις ζωτικές τους ανάγκες μέσα στις δομές της Δημοκρατικής Αυτονομίας. Παρά τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των πόλεων και των περιοχών που δέχονται επιθέσεις βρίσκονται στους δρόμους καταδικάζοντας τις επιθέσεις και δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την κοινή τους αντίσταση ενάντια στον πόλεμο και την κατοχή -για μια ζωή αξιοπρέπειας, ειρήνης και ελευθερίας.
Οι τελευταίες τουρκικές επιθέσεις προστίθενται στο συστηματικό πόλεμο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τις αεροπορικές επιδρομές και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγουν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στις κουρδικές περιοχές στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ. Από το 2020, οι ζωές κοινοτικών εργαζομένων, δημοσιογράφων, πολιτικών, μελών της Αυτόνομης Διοίκησης, του γυναικείου κινήματος και των δυνάμεων αυτοάμυνας έχουν στοχοποιηθεί σκόπιμα. Μόνο μεταξύ Ιανουαρίου 2022 και Σεπτεμβρίου 2023, εξαιτίας περίπου 190 τουρκικών χτυπημάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη 163 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 218 τραυματίστηκαν σοβαρά. Μεταξύ αυτών υπάρχουν δεκάδες μέλη των YPG-YPJ και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που πολέμησαν κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) για να υπερασπιστούν την ανθρωπότητα. Ως εκ τούτου, δεν φαίνεται να είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τη μαζική επιχείρηση αεροπορικών επιδρομών ακριβώς τη στιγμή που οι SDF πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας για να αποτρέψουν την επανεμφάνιση του ISIS.
Παρόλο που όλες αυτές οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού στο συριακό έδαφος συνεπάγονται σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και εγκλήματα πολέμου και έτσι συμβάλλουν στην εμβάθυνση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, ούτε ο ΟΗΕ ούτε άλλοι διεθνείς οργανισμοί, κράτη ή δυνάμεις έχουν ακόμη καταδικάσει επαρκώς αυτά τα εγκλήματα ή έχουν λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να τα σταματήσουν.
Ως εκ τούτου, καλούμε τη διεθνή κοινότητα και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να αναλάβουν επειγόντως δράση για να αποτρέψουν περαιτέρω εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να σταματήσουν τις πολεμικές και κατοχικές πολιτικές της Τουρκίας.
Καλούμε επειγόντως όλους τους ευαίσθητους και αφοσιωμένους ανθρώπους στον κόσμο να
– Να αντιμετωπίσουν τις πολιτικές παραπληροφόρησης και τη λογοκρισία των
μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας, παρέχοντας και διαδίδοντας πληροφορίες
από πηγές στην ίδια την περιοχή-στόχο.
Απαιτούμε από διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις να
– Καθιέρωση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για την τουρκική πολεμική
αεροπορία, συμπεριλαμβανομένων των οπλισμένων και μη οπλισμένων UAV (μη
επανδρωμένα αεροσκάφη) πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας και του
Ιράκ.
Από όλο τον κόσμο απαιτούμε επειγόντως:
– Η τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τις
πολεμικές επιθέσεις, την πολιτική κατοχής και τις συστηματικές
δολοφονίες των υπερασπιστών των δικαιωμάτων των γυναικών και των
ανθρώπων που ζουν σε οποιοδήποτε μέρος του Κουρδιστάν, ιδιαίτερα στα
εδάφη της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και του Βόρειου Ιράκ.
– Η Τουρκία να τερματίσει την κατοχή και τις γενοκτονικές πρακτικές της
στα συριακά εδάφη, όπως στις περιοχές Jerablus, Afrin, Gire Sipi και
Serekaniye.
– Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα
κατά της ανθρωπότητας θα πρέπει να διωχθούν ποινικά, συμπεριλαμβανομένης
της γενοκτονίας και της γυναικοκτονίας που διαπράχθηκαν από τον πρόεδρο
Ερντογάν και την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης
(AKP).
Οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου δεν βλέπουν με καλό μάτι την αυτονομία του κουρδικού λαού, επειδή απειλεί τα συμφέροντα και τους τρόπους άσκησης της εξουσίας τους. Οι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις δεν θέλουν να δουν το παράδειγμα εκατομμυρίων Κούρδων να προπαγανδίζεται. Δεν θέλουν να μάθει ο κόσμος για τον κουρδικό λαό που συναντιέται σε περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες τοπικές συνελεύσεις για να αποφασίζει ο ίδιος για την πορεία της ζωής του. Σε αυτές τις συνελεύσεις, οι γυναίκες ασκούν πλήρη πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Ο ίδιος κουρδικός λαός βγαίνει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του με τα όπλα στα χέρια του. Ασκούν δικαιοσύνη μέσω λαϊκών επιτροπών και τα μέσα παραγωγής τους είναι συλλογικής ιδιοκτησίας. Κανείς τους δεν απαρνιέται την πίστη του, τη γλώσσα του, τις πεποιθήσεις ή τα έθιμά του. Ζουν μαζί με τους άλλους, αποδέχονται τις διαφορές τους και οργανώνονται ανάλογα. Με άλλα λόγια, οι παγκόσμιες δυνάμεις (κυβερνήσεις, έθνη-κράτη, εταιρείες, οι εξουσίες που υπάρχουν) δεν μπορούν να σεβαστούν και πολύ περισσότερο να αφήσουν να ζήσει και να ανθίσει μια κουρδική κοινωνία που αγωνίζεται για έναν κόσμο στον οποίο χωράνε πολλοί κόσμοι.
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:
1. Hewa S. Khalid (V. Lecturer, Indiana University, USA)
2. Xochitl Leyva Solano (GT CUTER CLACSO, Chiapas, Mexico)
3. Jorge Alonso (Guadalajara, Jalisco, Mexico)
4. Anahí Beatriz Pacheco (Chile, Transition Movement, Inner Transition Circle, Psychologist)
5. Carlos Alonso (Guadalajara, Jalisco, Mexico)
6. Alberto Colin (Anthropologist and internationalist)
7. Axel Köhler (GT CUTER CLACSO, Chiapas, Mexico)
8. Fernando Valadez (Colectivo Contra la Tortura y la Impunidad)
9. Melanie EL Bush (MFMT, USSEN, Adelphi University, New York, US)
10. Lola Cubells Aguilar (Universitat de València, España; GT CUTER CLACSO)
11. Julia Suárez-Krabbe (Universidad de Roskilde, Dinamarca)
12. Valentin Val (Chiapas/argentina)
13. Francisco Morfin Otero (Guadalajara, Jalisco, México)
14. Vasna Ramasar (South Africa/Sweden)
15. Shrishtee Bajpai (India)
16. Francisco De Parres Gómez (Universidad Veracruzana, México)
17. Rubén Alonso (Guadalajara, Jalisco. México)
18. Jesús González Pazos (Euskal Herria, est. español; GT CUTER, CLACSO)
19. Violeta Gleaves López, La Paz, México
20. Inés Durán Matute (GTCUTER CLACSO, México)
21. Alejandro Reyes Arias (México)
22. Elisa Pérez Alemán (INAH Puebla) México
23. Kiro Eufemio Felipe Jiménez (México)
24. Begoña Ribera Martin (Universidad Autónoma Metropolitana, México)
25. Maria Gracia Castillo Ramirez (APIJ-SNPICD-INAH)
26. Rosalba Icaza (Institute of Social Studies, Erasmus University Rotterdam, Paises Bajos/GTCUTER, CLACSO, México)
27. Arturo Escobar (U.of North Carolina, Chapel Hill).
28. Marina Sitrin (Binghamton University, NY, USA)
29. Rodrigo Camarena González (Ciudad de México)
30. Jaime Preciado (Guadalajara, México)
31. Emre Sahin (Reno, Nevada)
32. Margarita Belén Díaz Velasco (Oaxaca México)
33. Ma. Eugenia Sánchez Díaz de Rivera. (Puebla, México)
34. Onésimo Ortega Ayala (Guerrero, Mexico)
35. Márgara Millán, (Red de Feminismos Descoloniales, México)
36. R. Aída Hernández (CIESAS-CDMX)
37. Miguel Agustin Ugalde (CELAMEX)
38. Rocío Moreno Badajoz (Universidad de Guadalajara)
39. Silvia Resendiz Flores (Mujeres Tierra, Mexicali)
40. Victor Rogelio Caballero (Colectivo aequus. Promoción y defensa de derechos humanos)
41. Martha Lechuga Luna (Docente jubilada)
42. Rosa Isela Martínez (Colectivo Francisco Múgica)
43. Héctor Zetina Vega (Red Morelense de Apoyo al CNI-CIG/Nuestra Alegre Rebeldía)
44. Benita Rodríguez (Adherente a la Sexta)
45. Imuris Valle (Radio Zapote)
46. Carlos Beas (Unión de Comunidades Indígenas de la Zona Norte del Istmo de Tehuantepec)
47. Cassandra Cárdenas Pimentel (Karacolita Insumisa CDMX)
48. Efráin Rojas Bruschetta (Instituto Cultural Autónomo “Ruben Jaramillo
Ménez”)
49. Calixto Carbajal Balderas (La Otra en el sur de Morelos)
50. Cristina Vargas (Red Morelense de Apoyo al CNI-CIG)
51. Alejandro Mira Tapia (Red Reir, México)
52. Felipe I Echenique (Profesor-Investigador del INAH)
53. Frida Alvarez (México)
54. Omar Lázaro García (CNI Totonacapan)
55. Jorge Salinas Jardón (Colectivo de Telefonistas Zapatistas)
56. Matilde Belem Huerta (México)
57. Leandro Albani (Periodista argentino)
58. Rocío Martínez (México)
59. Lehi Franco (La Gota)
60. Gerardo Alatorre (Red de Información Ambiental y Acción Ambiental de Veracruz)
61. Bruno Baronnet (Profesor-Investigador, Universidad Veracruzana)
62. Fernanda Martínez (Tejiendo Luchas desde México)
63. Gilberto López y Rivas (Antropólogo, Colectivo Llegó la Hora de los Pueblos)
64. Alicia Castellanos (Antropóloga, Colectivo Llegó la Hora de los Pueblos)
65. John Holloway (Puebla, Mexico)
66. Eloína Peláez (Puebla, Mexico)
67. Debbie Bookchin (New York, USA)
68. Karen Castillo (Observatorio Memoria y Libertad)
69. Nora Tzec-Caamal (Colectivo In Laak Le Ixiimó – Campeche)
70. Verónica Munier (Proceso de Articulación de la Sierra de Santa Marta, Veracruz)
71. Zenaida Cruz Hernández (Proceso de Articulación de la Sierra de Santa Marta, Veracruz)
72. Dulce María García Rivas (Entre encinos y nahuales, México)
73. Karla Arizmendi (Proceso de Articulación de la Sierra de Santa Marta, Veracruz)
74. Rodrigo Patiño (Articulación Yucatán, México)
75. Ana Patricia García (Entre encinos y nahuales, México)
76. Maria Estela Barro (Desmi A.C., México)
77. Cynthia Edith Hernández Torres (Proceso de Articulación de la Sierra de Santa Marta, Veracruz)
78. Mario Quintero (Asamblea de los Pueblos Indígenas del Istmo en Defensa de la Tierra y el Territorio – API IDTT)
79. Alejandro Torres (Pueblos Unidos de la Región Cholulteca)
80. Gabriela Cervera Arce (Yucatán, México)
81. Maribel Cervantes Cruz (Proceso de Articulación de la Sierra de Santa Marta, Veracruz)
82. Virginie Godet (Mouvement Demain, Liège, Belgique)
83. Jérémie Chomette (Clermont-Ferrand, France)
84. Seno Tsuhah, Chizami village Nagaland, India
85. Kamal Chomani, Germany
86. Christopher Wimmer (Journalist, Germany)
87. Omid Shakiba (Filmmaker and Film Lecturer, Toronto, Canada)
88. Latif Mustafa, (Judge, the Kurdistan Region of Iraq)
89. Ali Hama Salih (former member of Kurdistan Parliament, Kurdistan Region of Iraq)
90. Salah Rashid (former KRG minister, author, Kurdistan Region of Iraq)
91. Kamal Rauf (editor in chief of Shar Press, the Kurdistan Region of Iraq)
92. Seevan Saeed (Associate Professor in the Middle East Studies, Shaanxi normal university-China)
93. Shwan Muhammad (Editor in chief of Spi Media, the Kurdistan Region of Iraq)
94. Abubakr Haladni (former member of Kurdistan Parliament, Kurdistan Region of Iraq)
95. Sirwan Rashid (Journalist, the Kurdistan Region of Iraq)
96. Shwan Daudi (former member at Iraqi Parliament, the Kurdistan Region of Iraq)
97. Dr. Majid Salih (the Kurdistan Region of Iraq)
98. Rezan Sheikh Dler (former member at Iraqi Parliament, the Kurdistan Region of Iraq)
99. Asos Hardi (Journalist, the Kurdistan Region of Iraq)
100. Aram Saeed (Journalist, the Kurdistan Region of Iraq)
101. Khalid Sulayman (Journalist, the Kurdistan Region of Iraq)
102. Marina González Bustamante (Madrid, España)
103. Peter Hardy (London, UK)
104. Eleonora Gea Piccardi (Coimbra, PT)
105. Pascal Troadec (Maire-adjoint de Grigny, France)
106. Marko Ulvila (Tampere, Finland)
107. Eva Schonveld (Grassroots to Global, Scotland)
108. Rose Campbell (London, England)
109. Abha Bhaiya (One Billion Rising Campaign Coordinator India)
110. Rawa Hazhar (Lecturer of Physics, Nottingham, United Kingdom)
111. Namo Majeed (Civic Activist, Iraq)
112. Shannon Brincat (USC, Australia)
113. Charlotte Grace (RCA, London)
114. Elise Boyle Espinosa (University of Aberdeen, UK)
115. Zozan Yasar (United Kingdom)
116. Niekie Rimac Doornbosch (Netherlands)
117. Gerardo González Figueroa (ECOSUR) San Cristóbal de Las Casas
118. Eleanor Finley (UMass Amherst, PhD Candidate Anthropology)
119. Elif Genc (New School for Social Research, PhD, USA)
120. John Buck (Governance Alive [a nonprofit organisation], USA,
coauthor of three books on Agile, Beyond Budgeting, and egalitarian
organisations)
121. Ariella Patchen (Santa Cruz, CA)
122. Godofredo Pereira (RCA, London/GIT Portugal)
123. Dilbirin Acar (Seattle, WA, United States)
124. Stephen David Engel (Santa Cruz, CA, USA)
125. Laura Sofía Salas (Voces de Guatemala en Berlín, Germany)
126. Ibrahim Malazada (PhD, London, UK)
127. Lilith Frakes (Santa Cruz, CA, USA)
128. Angel Rojas (El mercurio digital, España)
129. Jesús Meza (Coordinadora de Colonias de Ecatepec)
130. David Sánchez (Comuner@s, Leganés)
131. Gialuanna Ayora (Red REIR, México)
132. Ruben Madrigal (Colectivo M28S, México)
133. Luis Rodolfo Rojano Mendez (Colectivo M28S, México)
134. Yamil Alfonso Maldonado Uriostigue (Colectivo M28S, México)
135. Dananlly Meza Ayala (CCE)
136. Fortino Domínguez Rueda (Semillero Zoque de Guadalajara, México)
137. Miguel Ángel Aguilar Díaz (CCE)
138. Fabio (Nodo Solidario México)
139. Servando Gajá (Colectivo Llegó la Hora de los Pueblos)
140. Bob Majzler (California, USA)
141. Victor Henrique (Ação Propagandista pelo Confederalismo Democrático Mundial, Brasil)
142. Isabella S. Daiub (NUPIEC, Brasil)
143. Fatima Yazmin Salcedo García (Un salto de vida, Jalisco, México)
144. Atahualpa Sofía Alejandra Enciso González (Un salto de vida, Jalisco, México)
145. Marina Colerato (Brasil)
146. Leonardo Rosin Da Silva (Brasil)
147. Concepción Martín (San Esteban de la Sierra, Salamanca, España)
148. Will Parrish (Santa Cruz, CA, USA)
149. Antonio del Giudice (Associate Lecturer, Royal College of Art, London)
150. Morad Batool- Roohi (Kingston, Canada)
151. Lucía Zavala (Brigada Martín Baró, México)
152. Iris MIjangos (Juventud Comunista de México)
153. Roland Denis (Comité en Defensa del Pueblo Kurdo Venezuela)
154. Janroj Yilmaz Keles (Assoc. Professor, Middlesex University, London, UK)
155. Stefania Cotei (Santa Cruz, CA, USA)
156. Ralf Yusuf Gawlick (Professor, Boston College, USA)
157. Barbara S. Gawlick (Lecturer, Boston College, USA)
158. Mehmet R. Kesici (Germany)
159. Julia Wartmann (PhD Student Basel University)
160. Bundessprecherin Margot ;müller (Feministische Partei DIE FRAUEN, Germany)
161. Gulistan Sido (PHD Student and reacher in kurdish culture Paris)
162. Hekim Ceken (Cîwanê Malpera Gelê Freiburg/Deutschland)
163. Hejar Sido (Danmark)
164. So Lebohang Liepollo Lebohang Pheko (South Africa (Azania)
165. Ercan Ayboga (Mesopotamia Ecology Movement, Frankfurt, Germany)
166. Jordan C. Hayes (Wenzhou, China)
167. Ulrike Braun, (Laufersweiler, Germany)
168. Michael Hartmann, Eichenbühl, Germany
169. Gracias Fernando – INDIA
170. Heike Schmitt, Eichenbühl, Germany
171. Edwin M John, India
172. Nic Moore, Turtle Island (USA)
173. John Tharakan,India
174. M.R. Ravisankar, India
175. Gayathri, India
176. Sunag Sankar, India
177. Sugamya Sankar, India
178. Yadgar Sdiq (United Kingdom, Activist)
179. Joanna Bocheńska (Jagiellonian University, Kraków, Poland)
180. Mayté Valderrama (Denmark)
181. Abdulwehab Pîranî (Sûrya)
182. Mazig yedr (Al-Giriya)
182. Ferîdon Saman(Kurdistan Îraq)
183. Egor Egorov (Russia)
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ
1. Jineolojî Academy
2. Civil Diplomacy Center in North and East Syria
3. Grupo de Trabajo “Cuerpos, Territorios, Resistencias” de CLACSO
4. Colectivo Tejiendo Luchas desde México
5. Colectivo Transdisciplinario de Investigaciones Críticas (COTRIC)
6. Centro Universitario Comunal Ixhuatán
7. Colectivo Radio Zapatista (México)
8. Colectivo Llegó la Hora de los Pueblos (México)
9. Radio Zapote
10. Regeneración Radio
11. Colectivo aequus. Promoción y Defensa de Derechos Humanos
12. Pueblos Unidos de la Región Cholulteca y de los Volcanes
13. Proyecto Videoastas Indígenas de la Frontera Sur (PVIFS)
14. Emergency Committee for Rojava (USA)
15. Proceso de Articulación de la Sierra de Santa Marta, México
16. Comité por la Defensa de los Derechos Indígenas (CODEDI)
17. Centro de Derechos Humanos (ESPADAC)
18. Concejo de Mujeres Autónomas (COMAA)
19. Red Nacional de Resistencia Civil
20. Colectiva Mujeres que Luchan – Xalapa
21. Uriel Nuño Gutiérrez, Universidad de Guadalajara, México.
22. Rojava University
23. Abha bhaiya – One Billion Rising coordinator India
24. The Royal College of Art, School of Architecture, London, UK
25. Medical Self-Defense Network
26. Rojava Solidarity Santa Cruz (USA)
27. California Kurdish Community Center (USA)
28. Nodo de Derechos Humanos (NODHO)
29. Editora Terra Sem Amos (Piauí, Brasil)
30. Trade Collective [Feminist Think Tank] (South Africa (Azania)
31. ¡Compas Arriba! Colectivo de Medios Libres
32. May First Movement Technology cooperative
33. Legerîn Azadî (València, Spanish State)
34. Ravi sankar, President, NCN, India
35. Brigada Ignacio Martín Baró, México
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Rojava-NES | Statement to Civil Society and Global Public Opinion
https://www.youtube.com/watch?v=YtCcCiXPTmA
Summary Report: Turkey’s Aerial Assaults on North and East Syria: 5-6 October 2023 by Rojava Information Centre
https://drive.google.com/file/d/139wYAKziKPPWhCiv1WoorXXKWhJ7j7T/view
Turkish Warplanes and Drones Target Northeast Syria, 6 October 2023 by AANES
https://drive.google.com/file/d/1Frew4-zt8N2dRHR2eXMEI9_V8Koj_E4u/view
Turkey’s Drone War in North and East Syria, 20 June 2023 by Kongra Star
https://drive.google.com/file/d/1sv_laS41rdJfFsTxO5QA_KuQ8S1EjZfG/view
Published by RIC also:
https://rojavainformationcenter.org/2023/10/turkish-assault-on-neshumanitarian-infrastructure-october-7th-2023-day-3-report/
Women Defend Rojava:
English: https://womendefendrojava.net/en/
Spanish: https://womendefendrojava.net/es/
Published by Kongra Star:
https://kongra-star.org/eng/2023/10/07/turkish-state-attacks-on-infrastructureand-civilian-facilities/
Πλήρης αναφορά των κατεστραμμένων υποδομών: https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=https://kongra-star.org/eng/wp-content/uploads/2023/10/Turkish-State-Attacks-on-Infrastructure-and-Civilian-Facilities-in-North-and-East-Syria.pdf&hl=en
Πηγη: www.aftoleksi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου