Κάλεσμα σε δράση ενάντια στις τελευταίες επιθέσεις εναντίων της επανάστασης στη Ροζάβα. Να αναδείξουμε τη συμμαχία του τουρκικού φασισμού με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους!

Το τουρκικό κράτος εντείνει τις επιθέσεις του εναντίων της αυτοδιοίκησης στη ΒΑ Συρία εδώ και εβδομάδες, χρησιμοποιώντας drones και πυροβολικό σε μια προσπάθεια να εκτοπίσει και να εκφοβίσει τον πληθυσμό. Μέσω της τουρκικής κατοχής ενισχύονται περαιτέρω και υποστηρίζονται άμεσα οι δομές του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή η υποστήριξη βρήκε την ισχυρότερη έκφρασή της στην τελευταία απόπειρα ισλαμιστικών πυρήνων να απελευθερώσουν αιχμάλωτους μαχητές του ΙΚ από τη φυλακή Σίνα στη Hesekê.

Ως πρωτοβουλία #Riseup4Rojava καλούμε σε δράσεις και διαδηλώσεις για να ενημερώσουμε το παγκόσμιο κοινό για τη συμμαχία του Ι.Κ με το τουρκικό κράτος και να το κάνουμε να λογοδοτήσει !

Στις 20 Ιανουαρίου, την 4η επέτειο από την έναρξη της τουρκικής εισβολής στο Efrîn, Πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στη φυλακή Σίνα στη Hesekê. Προσπαθούσαν να απελευθερώσουν τους 5.000 μαχητές του ΙΚ που ήταν φυλακισμένοι εκεί, οι οποίοι ξεκίνησαν εξέγερση μέσα στη φυλακή κατά τη διάρκεια των εξωτερικών επιθέσεων και προσπάθησαν να δραπετεύσουν. Στη γειτονιά γύρω από τη φυλακή ξέσπασαν σφοδρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας και των ισλαμιστών.

 Η επίθεση είναι η μεγαλύτερη επίθεση του ΙΚ από την απελευθέρωση των τελευταίων περιοχών που κατείχε. Ενώ συνεχίζονταν οι μάχες, στις 21 Ιανουαρίου, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε ένα όχημα των δυνάμεων αυτοάμυνας, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Hesekê για να πολεμήσει εναντίον των ισλαμιστών.

Επίθεση με drone σημειώθηκε επίσης στη Shengal, σκοτώνοντας δύο μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας των Γιαζίντι. Οι τουρκικές επιθέσεις στον λαό των Γιαζίντι είναι η συνέχεια της γενοκτονίας τους από το ΙΚ, την οποία τερμάτισαν οι μαχητές του Κουρδικού Κινήματος Ελευθερίας!

Χωρίς την υποστήριξη της τουρκικής κατοχής, η ενίσχυση του ΙΚ στην περιοχή δεν θα ήταν δυνατή.

Οι πυρήνες του Ι.Κ υποστηρίζονται και δημιουργούνται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Πρώην μαχητές του βρίσκουν θέση στις τάξεις του λεγόμενου «Συριακού Εθνικού Στρατού» των μισθοφόρων που τυραννούν τους ανθρώπους στις κατεχόμενες περιοχές υπό τουρκικό έλεγχο. Μέσω αυτών των επιθέσεων, ο τουρκικός φασισμός προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή και την αυτοδιοίκηση στη βορειοανατολική Συρία.

Οι απειλητικές επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα από τις δυνάμεις του τουρκικού φασισμού αποτελούν άμεση υποστήριξη στην επίθεση των πυρήνων του ΙΚ.

Λαμβάνουμε δράση! αναδεικνύουμε τη συνεργασία του Ι.Κ και του τουρκικού φασισμού!

Εν μέσω ενός «πολέμου χαμηλής έντασης», ο τουρκικός φασισμός προσπαθεί να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις του χωρίς ιδιαίτερη δημοσιότητα, γιατί φοβάται την πίεση της παγκόσμιας κοινότητας των πολιτών. Πρέπει να αποκρούσουμε αυτή τη στρατηγική! Είναι καθήκον μας να δείξουμε αλληλεγγύη στον λαό της Ροζάβας και να φέρουμε στη δημοσιότητα τα εγκλήματα και όσους κερδοσκοπούν από το φασιστικό τουρκικό καθεστώς! Το τουρκικό κράτος και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που συνεργάζονται μαζί του πρέπει να λογοδοτήσουν για τα χρόνια υποστήριξης των τζιχαντιστών του Ι.Κ! Η συμμαχία πατριαρχικών και φασιστικών δυνάμεων μας προκαλεί οργή η οποία πρέπει να βγει στους δρόμους!

Στοχοποιούμε τη βιομηχανία όπλων και drone!

Τα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη του τουρκικού στρατού είναι ένα από τα κύρια εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά του λαού της Ροζάβας, μέσω της υποστήριξης καπιταλιστικών βιομηχανικών εταιρειών, η Τουρκία συνεχίζει να επεκτείνει τον στόλο των πολεμικών drones της.

Είναι απαραίτητο να αναδείξουμε, να μπλοκάρουμε και να κάνουμε τις εταιρείες που παρέχουν στην Τουρκία υλικά να λογοδοτήσουν για την τεχνολογία και γνώση που παρέχουν στη Τουρκία στο πόλεμο της ενάντια στο κουρδικό κίνημα ελευθερίας!

Έναν χάρτης των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα drone της Τουρκίας μπορείτε να τον βρείτε εδώ:

(https://riseup4rojava.org/take-action/  & https://riseup4rojava.org/weapon-industry/)

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι ενέργειες της τουρκικής κατοχής κατά της Ροζάβα να μην τύχουν για άλλη μια φορά διεθνούς προσοχής!

Είναι ώρα να αναλάβουμε δράση, να ενοχλήσουμε, να μπλοκάρουμε και να καταλάβουμε, είναι ώρα να βγούμε στους δρόμους!

Συντονισμός RiseUp4Rojava