Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Οι Zapatistas λένε « Πέρα απο τις εκλογές. Οργανωθείτε.»


Συστήνουμε το κοινωνικό κίνημα να απορρίψει  τους ισχυρισμούς ότι υποστηρίζουμε την καταστροφή των  ψηφοδελτίων, αλλά αρνούμαστε επίσης ότι υποστηρίζουμε την εκλογική διαδικασία.

Ο Ζαπατιστικός Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (EZLN)  απορρίπτει την έκκληση για αποχή από τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές του καλοκαιριού του Μεξικό, τονίζοντας αντίθετα, την ανάγκη για τους ανθρώπους στο Μεξικό  να οργανωθούν.






"Σαν Ζαπατίστας που είμαστε, δεν καλούμε ενάντια στην ψηφοφορία, ούτε και υπέρ της.. Σαν  Ζαπατίστας που είμαστε, κάνουμε ό, τι κάνουμε, ότι είναι δυνατό και μπορεί να γίνει, και αυτό είναι να λες στους ανθρώπους ότι πρέπει να οργανωθούν για να αντισταθούν, να αγωνίζονται, έτσι ώστε να έχουν ό, τι χρειάζονται, "είπε η ομάδα στο ανακοινωθέν της Τετάρτης , που διαβάστηκε  από τον υποδιοικητή Moises στο Σεμινάριο για την  Κριτική Σκέψη ενάντια στην καπιταλιστική Ύδρα στο Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας στην Chiapas.

Το ιθαγενικό κοινωνικό κίνημα που σήκωσε τα όπλα το 1994, μετά την στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής, κατήγγειλε τους ισχυρισμούς ότι υποστηρίζει μια αυξανόμενη εκστρατεία να μποϊκοτάρουν τις κρατικές,  ομοσπονδιακές και δημοτικές εκλογές στις 7 Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος των Ζαπατίστας επανέλαβε το κάλεσμα σε  οργάνωση για την παραγωγή αποτελεσμάτων εκτός της εκλογικής διαδικασίας. «Εμείς οι Ζαπατίστας ποτέ δεν θα κουραστούμε, λέγοντας ότι θα πρέπει  να οργανωθείτε, να οργανωθούμε, ο καθένας στον χώρο του. Αγωνιζόμαστε για να οργανωθούμε, εργαζόμαστε για να  οργανωθούμε, σκεπτόμαστε να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε ….. να ενώσουμε τις οργανώσεις μας για ένα κόσμο όπου οι άνθρωποι κυβερνούν και οι κυβερνήσεις υπακούουν», δήλωσε ο Μόισες.

Στον απόηχο της επίθεσης του Σεπτέμβριου  και της  εξαφάνισης – δολοφονίας  των 43 φοιτητών της Ayotzinapa από την αστυνομία στην Iguala, Guerrero, καθώς και της πρόσφατης απότομης αύξησης της βίας του οργανωμένου εγκλήματος και τις τεκμηριωμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αρχές, διάφορες  κινήσεις πολιτών έχουν οργανώσει εκστρατείες για μπουκοτάρισμα  των εκλογών .

Στις πολιτείες του Guerrero and Oaxaca, μέλη του Εθνικού Συντονιστικού Εκπαίδευσης Εργαζομένων, της Εθνικής Ένωσης Δασκάλων, το Συντονιστικό της Περιφέρειας των Κοινοτικών Αρχών, και η «Κοινοτικές Αστυνομίες"? οργανόνωνται για να εξασφαλίσουν ότι οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν σε διάφορες περιοχές των δύο νοτιοδυτικών πολιτειών. Μια δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα έδειξε ότι λιγότερο από το ήμισυ του πληθυσμού του Μεξικού έχει πίστη στην εκλογική διαδικασία.


 https://athens.indymedia.org/post/1544024/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου