Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Η ένατη επέτειος της επανάστασης της Rojava: Η αυτόνομη διοίκηση της ΒΑ Συρίας απαιτεί αναγνώριση από τον ΟΗΕ


 


 Η ένατη επέτειος της επανάστασης της Rojava: Η αυτόνομη διοίκηση της ΒΑ Συρίας απαιτεί αναγνώριση από τον ΟΗΕ

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας απαιτεί επίσημη αναγνώριση της αυτόνομης περιοχής από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και αποδεικνύει την προθυμία της να συνεργαστεί με όλες τις πλευρές για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη στη Συρία.

Η δήλωση που εκδόθηκε από την Αυτόνομη Διοίκηση την Κυριακή έχει εξής:

“Η Συρία έχει υποστεί μεγάλο πόνο λόγω του κεντρικού συστήματος διακυβέρνησης στην περίοδο Baath. Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο λαός εκτοπίστηκε και η χώρα έχει μετατραπεί σε κέντρο κρίσης και χάους από το καθεστώς. Ο λαός της Συρίας ζει σε πολύ δύσκολες συνθήκες εδώ και δέκα χρόνια. Ο τρόμος και η κατοχή έχουν αυξηθεί, η Συρία έχει γίνει το κέντρο του τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Η επιθυμία του λαού για δημοκρατία και αλλαγή παραμένει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Δεν υπάρχει λύση και σταθερότητα. Η Συρία είναι μια περιοχή στην οποία οι περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλουν τα συμφέροντά τους.

 Στις 19 Ιουλίου 2012 ξεκίνησε η επανάσταση της Rojava και εξαπλώθηκε σε όλες τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας καθώς προχωρούσε. Αυτή η επανάσταση προσανατολίζεται προς τη δημοκρατική αλλαγή στη Συρία, την αυτοδιάθεση της κοινωνίας, την υπεράσπιση της ενότητας της χώρας μέσω του έργου της αδελφότητας των λαών και της οικοδόμησης ενός δημοκρατικού έθνους. Για να πραγματοποιήσει τα όνειρα σύσσωμου του συριακού λαού και να ξεκινήσει μια ειρηνική αλλαγή, αυτή η επανάσταση βασίζεται στην ανάπτυξη ενός αποκεντρωμένου συστήματος, το οποίο έχει παρουσιάσει ως μια εναλλακτική λύση.

“Η αδελφοσύνη των λαών ως θεμελιώδης αρχή”

Από την αρχή της συριακής κρίσης, η επανάσταση της Ροζάβα έχει θεωρηθεί ως κοινωνική επανάσταση και έχει αποφύγει τους αγώνες εξουσίας. Παλεύει για μια ενωμένη και δημοκρατική Συρία και απορρίπτει όλες τις άλλες επιλογές. Δυστυχώς, το καθεστώς και οι δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται αντιπολίτευση ακολουθούν διαφορετικό δρόμο. Ακόμα και σήμερα, δε δρουν προς την κατεύθυνση του να υπηρετήσουν τη Συρία και το λαό της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά προετοιμάζουν σχέδια που θα αυξήσουν τον πόνο του λαού της Συρίας και θα παρεμποδίσουν τη λύση και τη σταθερότητα.

Η βασική αρχή της Επανάστασης της 19ης Ιουλίου είναι η αδελφοσύνη των λαών και η οικοδόμηση ενός δημοκρατικού συστήματος. Κατ’επέκτασιν, εργάστηκε για τις ανάγκες όλων των λαών στη Συρία – πρώτα ως Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση, και αργότερα ως Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Λίγο μετά την έναρξη της κρίσης στη Συρία, οι άνθρωποι δημιούργησαν το δικό τους σύστημα και πολεμούσαν την τρομοκρατία. Έχουν νικήσει το ISIS και οι γυναίκες έχουν ηγετικό ρόλο στην κοινωνία.

“Μέχρι να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη”

Ως αυτόνομη διοίκηση της βορειοανατολικής Συρίας, αφιερώνουμε την ένατη επέτειο της επανάστασης της 19ης Ιουλίου σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την ελεύθερη και δημοκρατική επανάσταση και τους στόχους των μαρτύρων. Επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε όλα όσα κερδήθηκαν με τις μεγάλες θυσίες του λαού μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την απελευθέρωση των κατεχόμενων περιοχών γύρω από το Afrin, το Serekaniye και το Gire Spi και για να επιτρέψουμε την επιστροφή των εκτοπισμένων.

Ακριβώς όπως πολεμήσαμε την ISIS τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας από την επανάσταση της Rojava και αποτρέψαμε όλα τα σχέδια καταστροφής, θα πετύχουμε και τώρα. Καλούμε τους λαούς της βόρειας και ανατολικής Συρίας να ενωθούν και να υπερασπιστούν το σχέδιο της αδελφοσύνης. Ταυτόχρονα, καλούμε όλα τα μέρη στη Συρία να εργαστούν για δικαιοσύνη, δημοκρατία και απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών.

Ως αυτόνομη διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλα τα συριακά κόμματα για δικαιοσύνη και δημοκρατία στη Συρία. Δηλώνουμε ότι παραμένουμε δεσμευμένοι στην απόφαση του ΟΗΕ αριθ. 2254 για την επίλυση της κρίσης στη Συρία. Καλούμε τον ΟΗΕ να αναγνωρίσει την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας.”

 Πηγές:

 ANF

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ROJAVA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου