Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

«Από το στάσιμο νερό να περιμένεις δηλητήριο»


toxic 


( Αυτό το κείμενο  είναι μια απάντηση της συλλογικότητας Paliacate Zapatista σε ένα συκοφαντικό κείμενο που δημοσιεύτηκε εδώ: https://athens.indymedia.org/post/1595839/ ).

«Από το στάσιμο νερό να περιμένεις δηλητήριο»



Αν και νιώθουμε ότι δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα, από όλα όσα έχουμε πράξει ως αυτοοργανωμένη ελευθεριακή συνέλευση  Paliacate Zapatista, που είμαστε. Αν και δεν είναι στην κουλτούρα μας, ούτε στην κουλτούρα των από τα κάτω οργανωμένων του ελευθεριακού  χώρου, να απαντάμε σε ανυπόγραφα συκοφαντικά κείμενα και δε θέλουμε να ανοίξουμε κανέναν διάλογο με ανυπόστατες ψηφιακές τοποθετήσεις – ιδιαίτερα όταν αυτή η «απολογία» προκύπτει ως ανάγκη απάντησης, σε μια παραληρηματική και εμμονική επίθεση που συνεχίζουμε να δεχόμαστε εδώ και περίπου 1 μήνα από το αυτοαποκαλούμενο «Παρατηρητήριο αντιζαπατιστικών δραστηριοτήτων».




Το οποίο παρεμπιπτόντως να σημειώσουμε ότι δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό, να στοχοποιήσει εμάς, τις συντροφικές μας σχέσεις, την δράση μας και τις σχέσεις αλληλεγγύης που χτίζουμε με τα αγωνιζόμενα κομμάτια των από κάτω, εμπνευσμένοι και συνδεόμενες με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας Ζαπατίστας –  αποφασίσαμε να τοποθετηθούμε δημόσια απέναντι στο (επιεικώς) ύποπτο «Παρατηρητήριο».

Την στιγμή που ο ζαπατιστικός αγώνας και ο αγώνας των ιθαγενών του Μεξικού βρίσκεται ίσως στην πιο σημαντική, καμπή του.
Την στιγμή που δέχεται την πιο ωμή επίθεση που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα από το καπιταλιστικό σύστημα, και εν προκειμένω, το νέο δημοκρατικό αριστερό διαχειριστή του και απειλείται με ολικό αφανισμό.

Την στιγμή που ενάντια στον χυδαίο μιντιακό πόλεμο που δέχεται ο ίδιος ο ζαπατιστικός αγώνας, αλλά και όποια στέκεται αλληλέγγυα σε αυτόν.
Την στιγμή που εμείς επιλέγουμε να σταθούμε δίπλα στα ελεύθερα αδέρφια μας, γιατί έχουμε πολλά να διδαχθούμε από τους τρόπους και την ελεύθερη σκέψη τους.
Την ίδια αυτή στιγμή ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον «θεματοφύλακα» της ζαπατιστικής δράσης (?- αλήθεια ποιοι τον όρισαν;), το ανύπαρκτο μέχρι πρότινως, «Παρατηρητήριο αντιζαπατιστικών δραστηριοτήτων».

Τα συμπεράσματα για εμάς ήταν εύκολα, καθότι δεν αμφιβάλλουμε για τους τρόπους οργάνωσης και δράσης μας, παρά τα όποια λάθη σίγουρα έχουμε κάνει και αφού η εποχή και η ενδοκινηματική σύγχιση, διευκολύνει κατά πολύ την εξαπόλυση συκοφαντιών εντός του κινήματος και τη λογική του κανιβαλισμού που κυριαρχεί.

Σε πείσμα λοιπόν των καιρών και των καλοθελητών, ενημερώνουμε το «Παρατηρητήριο αντιζαπατιστικών δραστηριοτήτων» και όποιον/α κρύβεται τόσο πίσω από την συγκεκριμένη υπογραφή-φάντασμα, όσο και πίσω από την οθόνη του υπολογιστή του/της κρίνοντας και εκθέτοντας, από την ασφάλεια του καναπέ του/της, ανθρώπους που αγωνίζονται, οργανώνονται και κυρίως ονειρεύονται, ότι θα παραμείνουμε εδώ! Θα μείνουμε δίπλα στα αδέρφια μας Ζαπατίστας, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγυή μας και θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε το ζαπατιστικό παράδειγμα και ο κοινοτικός τρόπος ζωής και οργάνωσης να εξαπλωθεί και να ξεβράσει τα παράσιτα που τρέφονται από τις σάρκες όσων αγωνίζονται να ζήσουν ελεύθεροι.
Δεν είναι μόνοι/ες, δεν τους αφήνουμε μόνους/ες

Αποκτά τεράστια σημασία η αλληλεγγύη, λοιπόν, και της δίνει τεράστια σημασία και το στρατόπεδο του αντιπάλου, κατά πως φαίνεται. Εμείς επιλέγουμε:  δε θα τους αφήσουμε μόνους/ες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή του μονοπατιού. Δεν είμαστε αλληλέγγυοι/ες –τουρίστες, αλλά θεωρούμε χρέος μας να επιστρέψουμε στις ζαπατιστικές κοινότητες ένα μικρό μέρος από όσα μας έμαθαν. Δεν ακούμε τα αστικά ΜΜΕ για να μάθουμε τι είναι και τι κάνουν οι Ζαπατίστας, από τα αστικά ΜΜΕ μαθαίνουμε μόνο να διακρίνουμε τι σκοπεύουν να κάνουν οι «κακές κυβερνήσεις» στους Ζαπατίστας. Δεν περιμένουμε να δούμε «τι θα γίνει», ξέρουμε τι γίνεται όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, εδώ και τώρα, και δεν αφήνουμε καμία αμφιβολία στην αριστερή κυβέρνηση του Μεξικού, στις πρεσβείες της και στην ελληνική αριστερή κυβέρνηση και φίλη της: είμαστε εδώ και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην επίθεση που δέχονται οι Ζαπατίστας και οι οργανωμένοι στο Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο ιθαγενείς λαοί, ενάντια στα προγράμματά τους, όπως το τρένο Μάγιας, το Προ-άρμπολ  και οι αυτοκινητόδρομοι που καταστρέφουν την δεύτερη μεγαλύτερη ζούγκλα του κόσμου, τη ζούγκλα Λακαντόνα, και το πρώτο μεγαλύτερο σχολείο αυτονομίας και αυτο –οργάνωσης στον κόσμο, τις ζαπατιστικές Κοινότητες.

Για εμάς, ως αυτοοργανωμένη ελευθεριακή συνέλευση Paliacate Zapatista, αυτή είναι η πρώτη και μόνη μας προτεραιότητα. Προσπαθούμε με τις λίγες μας δυνάμεις να συμβάλουμε με όλους τους τρόπους στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης. Θεωρούμε πως  κάθε έκφραση αλληλεγγύης  συμβάλλει προσθετικά στον αγώνα, και ελπίζουμε για την κινητοποίηση του συνόλου των χώρων που εμπνεύστηκαν, προβληματίστηκαν, συζήτησαν και ονειρεύτηκαν με τους Ζαπατίστας.

ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 

ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥ EZLN ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ, 

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΣ.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ


Αυτοοργανωμένη ελευθεριάκη συνέλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου