Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Η τελική ανακοίνωση της διάσκεψης των YPG για την αντίσταση στο Κομπάνι.


Οι στρατιωτικές δυνάμεις συνδεδεμένες με την διοίκηση των YPG στο Kobanê διοργάνωσαν ένα συνέδριο για την αντίσταση στην περιοχή του Kobanê, υπό το σύνθημα "Ας αναδιοργανωθούμε στην βάση της αντίστασης στο Kobanê και ας ηγηθούμε της οικοδόμησης της δημοκρατικής Συρίας». Σάββατο 5 Σεπτέμβρη KOBANÊ - ANF

215 αντιπρόσωποι συμμετείχαν στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από την διοίκηση των YPG του καντονιού του Kobanê μεταξύ 23 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου, η οποία συζήτησε αποκλειστικά τις πολιτικές, στρατιωτικές και οργανωτικές διαστάσεις της αντίστασης και έλαβε σημαντικές αποφάσεις.

Το τελικό ψήφισμα του συνεδρίου έχει κυκλοφορήσει στην επίσημη ιστοσελίδα των YPG, και σε αυτό αναφέρεται ότι : «Η νίκη της αντίστασης στο Κομπάνι έχει γίνει η βάση για τη ριζοβολία και το αήττητο της επανάστασης της Rojava.Ταυτόχρονα, έγινε ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της Δημοκρατικής Συριακής Επανάστασης."
Σύμφωνα με το τελικό ψήφισμα, το συνέδριο προχώρησε στην αξιολόγηση των πολιτικών και στρατιωτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, το Κουρδιστάν και στην διεθνή σκηνή, στην ανάλυση των στρατιωτικών, τακτικών και οργανωτικών προβλημάτων κατά τη διάρκεια της μάχης και της αντίστασης στο Κομπανί μεταξύ 2014-1015, καθώς και στον προσδιορισμό των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, στην βάση της κριτικής, αυτοκριτικής και των ειλημμένων αποφάσεων.

Η νίκη της αντίστασης στο Κομπάνι έχει γίνει η βάση για τη ριζοβολία και το αήττητο της επανάστασης της Rojava

Το τελικό ψήφισμα του συνεδρίου τόνισε ότι το έδαφός της Μέσης Ανατολής έχει γίνει το κέντρο έντονων συγκρούσεων και ταυτόχρονα πιθανών λύσεων, εξαιτίας του οποίου όλες οι παγκόσμιες, περιφερειακές, τοπικές και κοινωνικές δυνάμεις έλαβαν ενεργό μέρος στην τρέχουσα ιστορική διαδικασία.
Παρατηρώντας ότι οι διεθνείς ηγεμονικές δυνάμεις βρίσκονται σε έναν αγώνα για την αναδιάρθρωση της Μέσης Ανατολής, με βάση τα δικά τους συμφέροντα, και να παρατείνουν την περίοδο αυτή μέσα από νέες ισορροπίες και ρυθμίσεις, το τελικό ψήφισμα της συνάντησης αναφέρει ότι οι δημοκρατικές κοινωνικές δυνάμεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας πολέμησαν ενάντια στο χαοτικό περιβάλλον στην περιοχή.
Περιγράφοντας την επανάσταση των δημοκρατικών εθνών στην Rojava ως τη μόνη εναλλακτική λύση απέναντι στο σύστημα του κυρίαρχου- κράτους, το τελικό ψήφισμα αναφέρει ότι η επανάσταση στην Rojava  έχει γίνει μια επανάσταση που αφορούσαν όχι μόνο τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και όλους τους λαούς του κόσμου.
Υπενθυμίζοντας ότι η επανάσταση στην Rojava το 2012 ξεκίνησε μια νέα διαδικασία για τον ιστορικό αγώνα του κουρδικού λαού, το τελικό ψήφισμα αναφέρει "Τα εθνικά οφέλη που επιτυγχάνονται για τον κουρδικό λαό, έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία οικοδόμησης δημοκρατικών εθνών και μία νέα ελεύθερη ζωή, προστατεύοντας την ύπαρξη και την επίτευξη της ελευθερίας.
 Στην παρούσα φάση, η επανάσταση στην Rojava που βρίσκεται στο τέταρτο έτος επηρεάζει την ανθρωπότητα σε ολόκληρο το Κουρδιστάν και τα εδάφη όλης της Μέσης Ανατολής και ενώνει στη βάση των ιστορικών κοινωνικών αξιών. Σε αυτό το πλαίσιο, η επανάσταση στην Rojava  έχει γίνει η έκφραση της δημοκρατικής επανάστασης στη Μέση Ανατολή και της αντίσταση των λαών της περιοχής.
 Ο αγώνας για την δημοκρατία και την ελευθερία ενάντια στο φασισμό στο Kobanê επέτρεψε στην αντίσταση να αποκτήσει μια παγκόσμια διάσταση και να γίνει η επανάσταση και η αντίσταση της ανθρωπότητας. Η αντιδραστική και ελεγχόμενη συμμορία του ISIS, έχει υποστεί μια ιστορική ήττα λόγω της παγκόσμιας πάλης και της γενναίας αντίσταση του λαού του Κουρδιστάν. Η νίκης της αντίστασης στο Kobanê έχει γίνει η βάση για την ριζοβολία και το αήττητο της επανάστασης στην Rojava . Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της Δημοκρατικής Συριακής Επανάστασης. "

"Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ YPJ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ"
 Σημειώνοντας ότι η ηρωική αντίσταση των μαχητριών των YPJ στη μάχη του Kobanê και η αντίσταση που επέδειξαν ήταν μεταξύ των πιο πολυσυζητημένων θεμάτων του συνεδρίου, στο τελικό ψήφισμα υπενθυμίζεται ότι οι γυναίκες διοικητές των YPJ αποτέλεσαν ένα σημαντικό τμήμα του διοικητικής δύναμης κατά τη διάρκεια της αντίστασης που ήταν ενταγμένη στην προστασία των λαών της Rojava απο τις επιθέσεις των συμμοριών του ISIS. "Ο αγώνας που οι YPJ έδωσαν για την ανθρωπότητα και την ελευθερία εναντίον των πέντε χιλιάδων ετών ανδροκρατικής νοοτροπίας και της ταυτότητας ενός πολιτισμού του βιασμού, έχει δημιουργήσει παγκόσμια επιρροή, θαυμασμό και συμπάθεια σε παγκόσμια διάσταση. Ειδικά στη Μέση Ανατολή, έχει υπάρξει ώς μια τεράστια γυναικεία δύναμη και λειτούργησε ώς  ευκαιρία για την δημιουργία κοινών οργανώσεων".

"Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ"
Το τελικό ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο η διάσκεψη αναφέρθηκε επίσης στην αξιολόγηση του ρόλου που διαδραμάτισαν οι επαναστατικές και οι αριστερές δημοκρατικές δυνάμεις καθώς και οι διάφορες δυνάμεις απο το Κουρδιστάν στην αντίσταση στο Kobanê, η οποία είχε μεγάλη σημασία για την αδελφότητα των λαών και την εθνική ενότητα. "Θα παραμείνει ως ένα από τα βασικά καθήκοντα μας η επέκταση του μετώπου αυτής της ενωμένης αντίστασης στη βάση ενός οργανωμένου αγώνα ενάντια στο φασισμό". Ομοίως, η διάσκεψη εξέδωσε τις ευχαριστίες της στις συμμαχικές δυνάμεις που συνέβαλαν με υποστήριξη από τον αέρα στην προώθηση των μαχητών των  YPG / YPJ, με την αυτοθυσία και τη θέλησή τους. »

«ΑΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ »

Το τελικό ψήφισμα, αναφέρει ότι η συνδιάσκεψη έδωσε επιπλέον έμφαση στη σημασία του σχηματισμού στρατιωτικών, πολιτικών και διπλωματικών συμμαχιών και οργανώσεων που θα υπηρετήσουν την δημιουργία μιας δημοκρατικής, ελεύθερης και ισότιμης Συριακής ομοσπονδίας κατά του εθνικισμού, του ρατσισμού και του σεχταρισμού που διαιρεί λαούς, πολίτες, θρησκείες και πολιτισμούς. «Για το σκοπό αυτό, η ενότητα διαφόρων πατριωτικών Αραβικών κύκλων πέραν των Volkan Αλ Fırat υπό την ηγεσία των YPG / YPJ ελήφθη ως βάση. Συνεπώς, Άραβες και άλλοι λαοί κλήθηκαν να σχηματίσουν μια κοινή ενότητα αντίστασης."

"ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΕΙ"
Το συνέδριο πραγματοποίησε επίσης λεπτομερή αξιολόγηση της εξέλιξης του πολέμου που ξεκίνησε με την αντίσταση στο Μέτωπο του Al Nusra  το 2013 και συνεχίστηκε με τον πόλεμο ενάντια στο ISIS κατά τη διάρκεια του 2014 με 2015. Ζητήματα στρατιωτικά, τακτικών και οργανωτικής διοίκησης υποβλήθηκαν σε ανάλυση και εξετάστηκαν  διεξοδικά με βάση  ριζικών λύσεων, και λήφθηκε  η απόφαση να ξεκινήσει μια κίνηση που βασίζεται στην ιδεολογική-οργανωτική βελτίωση, με σύνθημα "Ας αναδιοργανωθούμε στην βάση της αντίστασης στο Kobanê και ας ηγηθούμε της οικοδόμησης της δημοκρατικής Συρίας».

"KΟΜΠΑΝΙ, Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ"
Σύμφωνα με το τελικό ψήφισμα, η Διάσκεψη έλαβε επίσης σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τους μάρτυρες, που έγιναν σύμβολο της αδελφοσύνης και ενότητας των λαών με τις διαφορετικές ταυτότητες τους, και ενέκρινε την αναγνώριση και ονομασία της Kobanê ως «Πόλη των Μαρτύρων". Αποφασίστηκε να ανεγερθεί  άγαλμα και μνημεία των σπουδαιότερων μαρτύρων ως σύμβολο αυτοθυσίας, αντίστασης και ανδρείας, ενώ οι μάρτυρες της εξέγερσης στο Bakurê (Βόρειο) Κουρδιστάν και τα θύματα της σφαγής στο Suruç αναγνωρίστηκαν ως μάρτυρες της αντίστασης του Κομπανί.

«Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ »
Η διάσκεψη κατέληξε επίσης σε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση των YPG, όπως αποφασίστηκε για να ενισχύσει το πνεύμα, την ευαισθητοποίηση και την οργάνωση της αυτοάμυνας, και να επιτύχει έναν τρόπο τακτικής ικανότητας και κίνησης για να οδηγήσει τον επαναστατικό λαϊκό πόλεμο με επάρκεια, και να ενισχυθεί το σύστημα αυτοάμυνας σε αυτή τη βάση.

"Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΝΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΞΑΝΑ"

Η διάσκεψη επίσης εξέδωσε κάλεσμα προς τους κάτοικους του Κομπανί, να επιστρέψουν στη γη τους και να τη διεκδικήσουν ξανά.

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Το τελικό ψήφισμα του συνεδρίου παρέχει επίσης ένα ισολογισμό του πολέμου για την περίοδο μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου 2014 και τον Ιούλιο του 2015.
861 μαχητές μαρτύρησαν και 2192 τραυματίστηκαν,
4896 μέλη των δυνάμεων του εχθρού σκοτώθηκαν, και 2008 πτώματα εχθρών κατασχέθηκαν,
151 οχήματα, 15 δεξαμενές, 5 panzers και 14 βαρέα πολυβόλα υπέστησαν ζημιές,
63 οχήματα βόμβες έχουν πυροδοτηθεί,
1086 τουφέκιαΚαλάσνικοφ , 177 BKC, 176 Β-7, 43 τουφέκια, 33 DshK βαριά πολυβόλα, και 35 όλμους κατασχέθηκαν,
750 νάρκες αφοπλιστήκαν, και 8762 καταστράφηκαν,
Εκατοντάδες χιλιάδες σφαίρες, χιλιάδες ρουκέτες, μια μεγάλη ποσότητα τεχνικού υλικού και πυρομαχικών κατασχέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου