Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Rojava: Οι γυναίκες συμμετάσχουν και συζητουν το πρόγραμα αυτοάμυνας


QAMIŞLO - Οι γυναίκες στην αυτόνομη περιοχή της Rojava  της Συρίας μαθαίνουν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στις επιθέσεις. Στην πόλη της Qamişlo, οι γυναίκες συζητούν την έννοια και την πρακτική της αυτοάμυνας.

Ενώ οι γυναίκες συνεχίζουν να οδηγούν μια  επανάσταση σε εξέλιξη στην Rojava,  μετά την ανακήρυξη της αυτονομίας της περιοχής  το 2011, η απειλή των επιθέσεων από το εξωτερικό είναι πάντα παρούσα. Στη γειτονιά του Xerbî, στην πόλη της Qamişlo, 20 γυναίκες έχουν αρχίσει την κατάρτιση αυτοάμυνας για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τις επιθέσεις. Εκτός από την εκμάθηση της χρήσης των όπλων, οι γυναίκες συζητούν την έννοια και τη σημασία της αυτοάμυνας των γυναικών.



"Μετά από όσα συνέβησαν στο λαό μας σε Kobanê, Shengal και Hassakeh, πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας με κάθε τρόπο», δήλωσε η Emine Hesen, μια από τις γυναίκες στην τάξη, αναφερόμενη στις σφαγιες που επιδόθηκε το Daesh (Ισλαμικό Χαλιφατο) κατά το παρελθόν έτος. «Τα μέλη της συμμορίας  του ISIS εστιάζουν τις επιθέσεις τους στις γυναίκες και τα παιδιά. Πρέπει να είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας σε έκτακτες καταστάσεις."

"Όταν μάθουμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, η δική μας δύναμη και αυτοπεποίθηση θα αυξηθεί», δήλωσε η Meryem Misetfa, ένα άλλο μέλος της ταξης.  Βλέπει τις τάξεις αυτές ως ένας τρόπο για να ξεκινήσει η συμμετοχή των γυναικών στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τις γυναίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη από την έκρηξη της  επανάστασης στην  Rojava. "Ελπίζω ότι οι γυναίκες που μένουν στο σπίτι δεν θα μείνουν μακριά από αυτην την εκπαίδευση και θα  ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα. Θα πρέπει να μάθουν να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους."

 http://jinha.com.tr/en/ALL-NEWS/content/view/26359

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου